Waarom zijn kernwaarden belangrijk?

Estimated reading: 2 minutes 815 views
Waarom zijn kernwaarden belangrijk?

Kernwaarden zijn de fundamentele en blijvende principes en overtuigingen van een bedrijf die dienen als leidraad voor het gedrag en de beslissingen van het bedrijf. Ze geven richting en betekenis aan de activiteiten van het bedrijf en helpen om het bedrijf te onderscheiden van andere bedrijven.

Er zijn verschillende manieren waarop kernwaarden binnen een bedrijf kunnen worden gebruikt:
1. Kernwaarden helpen bij het bepalen van de missie en doelen van het bedrijf. Ze geven richting aan de activiteiten van het bedrijf en helpen om de focus te behouden op wat het belangrijkste is voor het bedrijf.
2. Kernwaarden kunnen worden gebruikt om medewerkers te leiden en te inspireren. Ze kunnen worden gecommuniceerd aan medewerkers om ervoor te zorgen dat ze weten wat van hen verwacht wordt en hoe ze zich dienen te gedragen om te voldoen aan de waarden van het bedrijf.
3. Kernwaarden kunnen worden gebruikt om beslissingen te nemen en problemen op te lossen. Ze kunnen dienen als leidraad bij het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen, zodat ze consistent zijn met de waarden van het bedrijf.
4. Kernwaarden kunnen worden gebruikt om het bedrijf naar buiten toe te communiceren. Ze kunnen worden gebruikt om het bedrijf te presenteren aan de buitenwereld en te laten zien wat het belangrijkste is voor het bedrijf.

Dit antwoord is samengesteld door grafisch vormgever en specialist Thomas van der Kuijl Design

GRAMO Creative Digital Agency
Kennisbank Grafisch Ontwerp CTA
Share this Doc

Waarom zijn kernwaarden belangrijk?

Or copy link

CONTENTS
error: LET OP: De content op deze site beveiligd.